Friday 30 March 2018

ငရုတ်သီးစိမ်း အချဉ်တည်နည်း









ဘဲသားေလးေတြ ဝယ္ထားျပီး တေန႔တမ်ဳိး မရိုးရေအာင္ လုပ္စားျဖစ္ပါတယ္ ဒီတခါေတာ႔ ဘဲေပါင္းဆီခ်က္ေလး လုပ္ပါမယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲ မလုပ္ခင္ ဘဲေပါင္းဆီခ်က္နဲ႔ တြဲဖက္ျပီး စားလို႔ရေအာင္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး အခ်ဥ္တည္ျဖစ္တဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္း အခ်ဥ္တည္နည္းေလးကုိ မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. လတ္ဆတ္ျပီး စပ္ေသာ ငရုတ္သီးစိမ္း - မိမိႏွစ္သက္သေလာက္
  2. ဗနီကာ - လိုသေလာက္
  3. ဖန္ပုလင္း - တစ္လံုး

ျပင္ဆင္ပံု
  1. လတ္ဆတ္ေသာ ငရုတ္သီးစိမ္းမ်ားကို အညွာေျခြကာ ေရစင္ေအာင္ ေဆးထားျပီး ေရစစ္ထားပါ
  2. ဖန္ပုလင္းကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္ ေနလွန္းထားပါ
  3. ပံုတြင္ပါသည္႔ ဗနီကာကို ျပင္ထားပါ
  4. အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ပုလင္းထဲကို ငရုတ္သီးမ်ား အရင္ဆံုး ထည္႔ေပးပါ
  5. ျပီးတာနဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္း ျမဳပ္ေအာင္ ဗနီကာကို ထည္႔ေပးပါ
  6. အဖံုးလံုေအာင္ပိတ္ျပီး ရိုးရိုးအခန္း အပူခ်ိန္ထဲမွာဘဲ ၂၄နာရီခန္႔ ထားေပးပါ
  7. ပံုပါအတိုင္း အေရာင္ေျပာင္းလာတာနဲ႔ မိမိႏွစ္သက္သလို စားသံုးရန္ ျပင္ႏိူင္ပါျပီ
  8. ငရုတ္သီးစိမ္းအခ်ဥ္က ထည္႔ရတာ လြယ္တဲ႔အတြက္ တခါထဲ အမ်ားၾကီး မထည္႔ဘဲ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ စားလို႔ရေအာင္ တခါစားစာေလာက္ဘဲ ထည္႔ေပးပါ
  9. ပိုေနရင္လဲ ေရခဲေသတာထဲမွာ ထည္႔သိမ္းႏိူင္ပါတယ္ သို႔ေပမဲ႔ အခ်ဥ္စူးသြားႏိူင္တဲ႔အတြက္ သင္႔ေတာ္သေလာက္ဘဲ ထည္႔စားတာ အေကာင္းဆံုး ျဖစ္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment