Wednesday 31 January 2018

အမဲသား အစာသွပ် ကော်ပြန့်လိပ်




ေကာ္ျပန္႔လိပ္ စားခ်င္တယ္လို႔ ေျပာလိုက္ရင္ အရင္ဆံုး ဘာအသားေလး ထည္႔လိပ္ရင္ ေကာင္းမလဲလို႔ စဥ္းစားမိပါတယ္ ဒီေန႔ေတာ႔ အမဲသားနဲ႔ လိပ္တဲ႔နည္းေလး မ်ေဝလိုက္ပါတယ္။

ပါ​၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. အသားေကာင္းေသာ အမဲသား - 200 g
  2. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုးတစ္ပံု
  3. နႏြင္းမွဳန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  4. အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  5. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
  6. အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ပံုပါအတိုင္း ျခစ္ထားေသာ မံုလာဥနီ  - တစ္ဥ
  7. ေရေဆးကာ ပံုပါအတိုင္း လွီးထားေသာ ေဂၚဖီအၾကြတ္ - တစ္ျခမ္း
  8. ေရေဆးထားေသာ ဆလတ္ရြက္ - တစ္ပင္
  9. အသင့္သံုးႏိူင္ေသာ မုန္႕ဟင္းခါးဖတ္ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုးစာ
  10. Rice paper - ၁၂႐ြက္

ျပင္ဆင္ပံု

  • အမဲသားကို ေရေဆးျပီး လက္တလံုးသာသာ အေျမွာင္းေလးေတြ လွီးေပးပါ
  • လွီးျပီးတာနဲ႔ ဆား နႏြင္း အရသာမွဳန္႔တို႔နယ္ကာ နာရီဝက္ေလာက္ႏွပ္ထားပါ
  • ျပီးတာနဲ႔ ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ ဒယ္အိုးခပ္ျပားျပားထဲမွာ ဆီအနည္းငယ္ထည္႔ျပီး ၁၅မိနစ္ေလာက္ အိုးပူတိုက္ေပးပါ
  • အိုးပူတိုက္ေနစဥ္ အက်က္ညီေစရန္ မၾကာမၾကာ လွည္႔ေပးပါ
  • က်က္ျပီဆိုတာနဲ႔ အေအးခံထားပါ
  • အမဲသား ေအးတာနဲ႕ ဆန္ျပား႐ြက္ကို ႐ိုး႐ိုးေရေအးႏွင့္ ပန္းကန္ျပား တခ်ပ္ထဲထဲ့ျပီး စကၠန္႕၂၀ေလာက္ဘဲ ေပ်ာ့လာတဲ့ထိ စိမ္လိုက္ပါ
  • စိမ္ျပီးတာနဲ႕ ပန္းကန္ျပားအေျခာက္ တခ်ပ္ေပၚျဖန္ ့တင္ျပီး ခင္းေပးပါ
  • ဆန္ျပား႐ြက္ေပၚမွာ မိမိႏွစ္သက္သလို ရြက္မ်ားႏွင္႔ မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္မ်ား ခင္းထည္႔ေပးကာ အမဲသားေခ်ာင္းကို ထည္႔ေပးပါ
  • လိပ္လို႔ လြယ္ကူေစရန္ အစာမ်ားကို အေနေတာ္ဘဲ ထည္႔ေပးပါ  
  • ပံုထားေသာ အစာမ်ားဧ။္ ေအာက္ဖက္မွ အစာကိုအုပ္ျပီး စလိပ္ေပးပါ
  • ေဘးႏွစ္ဖက္ကို အစာအေပၚကို တစဆီ ေခါက္ေပးပါ
  • ေနာက္ထပ္ေအာက္ဖက္မွ အလိပ္ပံုစံရတဲ့အထိ ဆက္တိုက္လိပ္ေပးသြားျပီးရင္ ရပါျပီ
  • ေကာ္ျပန္႕စိမ္းအျပင္သား ထူထူေလးရေအာင္ လိပ္ျပီးသား အလိပ္မ်ားကို ေနာက္ထပ္ဆန္ျပားဖတ္ တ႐ြက္ဆီကို ေရစိမ္ျပီး ထပ္လိပ္ေပးပါက လွီးတဲ့အခါလွီးလို႕ေကာင္းသလို စားလို႕လဲ ပိုျပီးေကာင္းပါတယ္
  • အားလံုး လိပ္ျပီးျပီဆိုတာနဲ႔ အမဲသား ေကာ္ျပန္႔လိပ္ကို မိမိႏွစ္သက္ေသာ အခ်ဥ္ရည္ႏွင္႔ တြဲဖက္ကာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment