Wednesday 27 September 2017

သရက်ချဉ် အချဉ်တည်နည်း













သရက္သီးစိမ္းေလးေတြကို သရက္ခ်ဥ္လုပ္ျပီး သိမ္းခ်င္တာနဲ႔ တေန႔က အခ်ဥ္ထဲ႔ျဖစ္ပါတယ္ လုပ္နည္းေလးက လြယ္ပါတယ္ မာမာ႔ blog မွာလဲ တခါတင္ဖူးျပီးသားေပမဲ႔ သရက္သီး ေပၚခ်ိန္မွာ သတိတရ လုပ္စားႏိူင္ေအာင္ သရက္ခ်ဥ္လုပ္နည္းေလး ျပန္လည္ကာ မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္​ပစၥည္​းမ်ား

  1. သရက္သီးစိမ္း - 1 kg
  2. ဆား - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း


    ျပင္​ဆင္​ပံု

    • သရက္သီးမ်ားကို အထက္ပါ ပံုအတိုင္း ထိပ္​ဖက္​မွ အညႇာကိုလွီးကာ ​ေရေဆးၿပီး အေစးမ်ား ထြက္ေစရန္ အလံုးလိုက္ ​ေရ တနာရီ​ေလာက္​ စိမ္​ထားပါ
    • ၿပီးလ်ွင္​ ပံုပါအတိုင္း အလံုးလိုက္ကို ခပ္ထူထူ အျပားအခ်ပ္ေလးေတြရေအာင္ လွီးေပးပါ
    • ျပီးတာနဲ႔ အထက္ပါ ပံုအတိုင္း သရက္သီး အခ်ပ္ေလးေတြ သံုးခ်ပ္ေလာက္ ထပ္ေပးကာ ခပ္ရိပ္ရိပ္ပါးပါး ရွည္ရွည္ေလးေတြ လွီး​ေပးပါ
    • ပါးပါးရွည္ရွည္ေလးေတြ လွီးထားေသာ သရက္သီးစိမ္းမ်ားကို ႏြမ္းသြားေအာင္ ဇလံုတလံုးထဲမွာထည္႔ျပီး ဆားနွင့္ ခပ္ဖြဖြနယ္ေပးပါ
    • သရက္သီးမ်ား ဆားနယ္လို႔ ထြက္လာသည့္ အရည္မ်ားနွင့္ သရက္သီးမ်ားကို အိတ္တစ္လံုးထဲမွာ ထည့္ေပးၿပီး အိတ္ကို ပိတ္ေပးပါ
    • ျပီးတာနဲ႔ သရက္သီး ထည္႔ထားေသာအိတ္ကို ဒုတ္ခြ်န္ေလးျဖင္႔ အေပါက္ေသးေသးေလးေတြ လိုက္ေဖာက္ေပးပါ
    • ထိုအိတ္ကို ဇလံုတလံုးထဲထည့္ၿပီး ေလးေသာပစၥည္း တစ္ခုခုျဖင့္ ဖိထားေပးပါ
    • ေလးေလ သရက္ခ်ဥ္က ေကာင္းေလမို႔လို႔ ခပ္ေလးေလးႏွင္႔ ဖိေပးကာ အခန္းအပူခ်ိန္ထဲမွာ ထားေပးပါ
    • ပံုပါအတိုင္း သရက္သီးဖတ္မ်ားကို ထြက္လာေသာ ဆားအရည္ထဲမွာ တရက္ေလာက္ စိမ္ျပီးထားေပးပါ
    • ဆားအရည္စိမ္တာ တရက္ေလာက္ ရတာနဲ႔ ဇလံုထဲမွ အရည္မ်ားကို သြန္ေပးပါ
    • ျပီးလွ်င္ သရက္သီးမွ အခ်ဥ္ရည္မ်ား ထပ္ထြက္သြားေစရန္ အထက္ပါ နည္းအတိုင္း ၂ ရက္ေလာက္ ထပ္ျပီးထားေပးပါ 
    • ျပီးတာနဲ႔ ထြက္လာေသာ အရည္မ်ား သြန္ေပးကာ အခ်ဥ္အရသာ အေနေတာ္ ျဖစ္ေနတဲ႔ သရက္ခ်ဥ္ကို ရပါျပီ
    • ထိုသရက္ခ်ဥ္ကို ဖန္ပုလင္းထဲသို႔ ေျပာင္းထည္႔ကာ ေရခဲေသတၱာထဲမွာထည္႔ျပီး သိမ္းထားႏိူင္သလို သုပ္စား ခ်က္စား ေၾကာ္စား မိမိႏွစ္သက္သလို ျပင္ဆင္ျပီး စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

    No comments:

    Post a Comment