Tuesday 18 July 2017

ဝက်သားအစိုကြော်



၀က္သား အသားတံုးေလးေတြႀကီးဘဲ တစ္တံုးကို $9 ေက်ာ္ေက်ာ္နဲ႕ ေရာင္းတာေတြ႕ေတာ့ မ၀ယ္ဘဲ မေနႏိုင္လို႕ ၂ထုတ္၀ယ္လာျပီး အေနေတာ္ေလးေတြ တံုးကာ အစိုေၾကာ္ျဖစ္ျပန္ပါတယ္ စားလို႕ေကာင္းတဲ့ ၀က္သားအစို အႂကြတ္ေၾကာ္နည္း မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ၀က္သား - 1 kg
  2. ခေနာ ၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  3. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  4. ခ်င္းအရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း (ခ်င္းကိုေထာင္းျပီး အရည္ယူထားပါ)
  5. ၾကက္သြန္ျဖဴ အရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း (ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေထာင္းျပီး အရည္ယူထားပါ)
  6. ဆီ - 2 cups

ျပင္ဆင္ပံု
  • ၀က္သားကို  ပံုပါအတိုင္း ႐ွည္႐ွည္ေလးေတြ လွီးေပးပါ
  • ၀က္သားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရေျခာက္ေအာင္ paper towel ႏွင့္သုတ္ေပးပါ
  • ေရေျခာက္တာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴအရည္ ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ ခ်င္းကိုေထာင္းျပီး ယူထားေသာ ခ်င္းအရည္ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕ထည့္ကာ အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ျပီး ေရခဲေသတၱာထဲမွာ တစ္ညသိပ္ထည့္ျပီး ႏွပ္ထားေပးပါ
  • ေနာက္ေန႕မနက္မွာ ေၾကာ္ဖို႕ျပင္ဆင္ပါ
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး ဆီကို မီးျပင္းျပင္းနဲ႕ အပူေပးလိုက္ပါ 
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကို အေနေတာ္သို႕ ေလ်ွာ့ျပီးမွ အရသာ နယ္ထားေသာ ၀က္သားကို ထည့္ျပီးေၾကာ္ပါ
  • အသား အစိမ္းကို ေၾကာ္တာ ျဖစ္တဲ့အတြက္ အထဲထိ က်က္ေစရန္ မၾကာမၾကာ အထက္ေအာက္ လွန္ေပးပါ
  • ပံုပါအတိုင္း အေရာင္ရလာျပီဆိုရင္ ဆယ္ျပီး အေအးခံထားပါ
  • ေၾကာ္ျပီးသား ဆီကိုလဲ အေအးခံထားပါ
  • အသားေရာ ဆီပါေအးလာေတာ့မွ ေၾကာ္ထားေသာဆီႏွင့္ေၾကာ္ျပီးသား အသားကိုစိမ္ျပီး ႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ပါျပီ
  • ေၾကာ္ထားေသာဆီကို ထမင္းဆီဆမ္း နယ္ျပီးစားႏိူင္ပါတယ္
  • ထိုနည္းအတိုင္း ဆိတ္သား အမဲသား သိုးသားတို႕ကိုလဲ ေၾကာ္ႏိူင္ပါတယ္။

1 comment:

  1. သိပ္ၾကီဳက္မမာေရ
    ပ်င္းလိုု ့သိပ္မလုုပ္ျဖစ္ဘူး
    လုုပ္ရင္ခဏေလးနဲ ့ကုုန္သြားေရာ ဒီတုုိင္းစားပစ္လိုု ့..
    အုုိင္အိုုရာ

    ReplyDelete